Clubul Arta Jucăuşă a fost creat din dorinţa coordonatorilor acestuia de a insufla copiilor pasiunea pentru artă, ajutând totodată la dezvoltarea armonioasă a caracterului lor, şi oferindu-le momente de neuitat.
FLORENTINA GATU – Organizator evenimente, Scenarist și Designer
Având o pasiune deosebită pentru artă și îndrăgind foarte mult copiii, Florentina Gatu scrie şi adaptează piese de teatru cu mesaj educativ pentru atelierele de actorie din cadrul clubului Arta Jucăuşă. De asemenea, editează melodiile ce însoţesc scenariile, fiind responsabilă și de crearea imaginilor grafice și videoclipurilor și de organizarea evenimentelor clubului (spectacole, filmări, turnee și participare la festivaluri și concursuri).
Florentina are o experienţă de peste 8 ani ca scenarist, designer și organizator de evenimente și peste 20 ani de practică în diverse domenii artistice, precum teatru, muzică și film.
Începând cu anul 2006, a jucat în numeroase piese de teatru, atât în limba română, cât şi în limba spaniolă, pe scena teatrelor Ion Creangă, Ţăndărică şi Nottara, fiind absolventă a cursului de actorie în cadrul Asociaţiei Culturale Euroart, și a cursului de actorie în limba spaniolă “Teatro para todos”. De asemenea, timp de 20 de ani a fost membră a Corului de Copii și Tineret “Symbol”.
Florentina este, totodată, membru fondator al Clubului Arta Jucăușă și persoana de contact a clubului.
ILEANA GATU – Coordonator Grup Vocal și Actorie
Pasionată de muzică, poezii și actorie, Ileana Gatu a compus de-a lungul vieții sale poezii, piese de teatru și cântece, multe dintre acestea fiind dedicate copiilor.
Făcând parte timp de peste 15 ani din comitetul de conducere al Corului de Copii și Tineret “Symbol”, Ileana a dezvoltat o dragoste deosebită față de muzica corală.
A înființat Corul de copii al Bisericii Sfântul Stelian, cu care, timp de câțiva ani, a participat la diverse spectacole și concerte atât în București, cât și în alte localități din țară și a coordonat diverse programe de teatru educativ pentru copii.
În cadrul clubului Arta Jucăușă, Ileana Gatu este coordonatoarea grupului vocal cu care a participat atât la spectacole în diverse locații din București, cât și la festivaluri internaționale (pe Coasta de Azur, în Bulgaria și în Danemarca). De asemenea, este coordonator al atelierelor de teatru, pentru o parte dintre grupe, și ajutor de nădejde în organizarea spectacolelor și activităților clubului.
ANDREEA MUNTEANU – Coordonator Actorie
Andreea a terminat facultatea de Teatru la UNATC I. L. Caragiale în anul 2008, secția Artele spectacolului (Actorie).
Activitatea pe care a întreprins-o în ultimii 15 ani a fost preponderent axată pe lucrul direct cu copiii, pe crearea și punerea în practică a diverse programe creative pentru aceștia. A creat scenete, a jucat în piese de teatru pentru copii, a ţinut ateliere creative si recreative și a interpretat zeci de roluri de poveste, organizând, totodată, evenimente pentru copii.
Începând cu toamna anului 2023 studiază modulul de psiho-pedagogie, din dorința de a putea fi de folos copiilor cu care intră în contact şi de a-i ajuta să se dezvolte cât mai armonios. Astfel, a devenit ”Doamna de Poveşti” – coordonatorul unui curs de teatru ce urmăreşte în primul rând dezvoltarea personalităţii şi a intelectului copilului. În viziunea Andreei, cursurile de actorie sunt un mijloc prin care copiii să descopere lucruri despre ceilalţi, dar mai ales despre ei înşişi.
SIMINA HERȚA – Profesor de pictură
Simina este licențiată în Pedagogia Artelor Plastice și Decorative, absolventă a Modulului psihopedagogic al Facultății de Arte plastice Ovidius, din Constanța, și masterandă în Arta Plastice. În perioada facultății a participat la diverse concursuri, expunând lucrările sale artistice.
De mai bine de 8 ani, Simina este profesor de educație plastică la diverse școli și grădinițe din Constanța și București și participă cu copiii la expoziții și concursuri de pictură, în cadrul cărora lucrările elevilor săi sunt foarte apreciate.
În anul 2020 a prezentat o expoziție uimitoare, denumită „Anatomia sufletului”, în cadrul căreia a prezentat o serie de tablouri cu dublă imagine, a doua imagine fiind realizată din cerneală ce putea fi văzută doar cu lanterna cu lumină UV.
Simina iubește să picteze tablouri, să decoreze pereți și să personalizeze haine, dar, mai mult decât atât, adoră să-i învețe pe cei mici să creeze și să se bucure de frumosul din jurul lor.
CARA DENISA MARIA BARBU – Profesor de desen în creion
Cara este studentă la facultatea de arhitectură și este pasionată de tot ceea ce înseamnă artă.
Prin lecțiile sale, Cara își dedică energia și cunoștințele pentru a-i ajuta pe copii să descopere bucuria desenului. Îi ghidează cu răbdare și entuziasm, învățându-i tehnici de bază și încurajându-i să-și exprime creativitatea.
Cara consideră că fiecare copil are un artist înăuntrul său și își dorește să-l ajute pe fiecare în parte să-și descopere și să-și dezvolte latura artistică.
MEDA TĂTAR – Coordonator Ateliere de Figurine în pastă de zahăr
Meda Tătar a încercat pe parcursul anilor să-și dezvolte latura artistică și imaginația ajungând, astfel, în urmă cu aproape 12 ani să înceapă modelajul în pastă de zahăr ca pe o joacă. Încet-încet, a transformat această joacă în meserie, iar când fetița ei era mică, a fost o provocare, dar și o bucurie să se joace împreună și să creeze figurine din „papalină” (adică o plastelină de păpat, așa cum îi spune cea mică). Astfel, a observat cât de ușor și atractiv este pentru copii să modeleze diverse obiecte și animăluțe din „papalină”, dezvoltându-și totodată imaginația, abilitățile senzoriale și de comunicare, și învățând forme geometrice, cromatică, texturi și modul în care acestea pot fi combinate pentru a crea ceva frumos și… gustos! 🙂
BRÎNDUȘA NICOLESCU – Coordonator al atelierelor de desen fractal
Brîndușa este absolventă a Academiei de Artă din București, Facultatea de Istoria și Teoria Artei, secția Pedagogia Artei, din 1996. A participat la expoziții de grup și a organizat expoziții cu desenele copiilor în perioada de predare a desenului la nivel gimnazial.
După absolvirea cursurile de canto clasic de 3 ani, a cântat timp de 20 de ani în cor și a combinat arta digitală – de la desenul animat clasic la jocurile pe telefonul mobil, de la ambalajul de produs la grafica specifică publicității și reclamei – în dezvoltarea sa profesională.
Sunetul și culoarea, aliații săi în viață, au ghidat-o către cursurile de “Healing with arts” din cadrul Universității din Florida, care i-au oferit o altă perspectivă a artei și utilizării ei. Astfel, în exprimarea sa artistică și profesională a introdus Desenul Fractal ca o metodă inedită de explorare blândă și jucăușă a ființei umane.
Îndragostită iremediabil de culoare și natură, Brîndușa îmbrațisează această metodă pe care o folosește în ateliere destinate atât adulților, cât și copiilor, pentru a aduce echilibru și bucurie.
SOFIA SITARU-ONOFREI – Coordonator Dans Modern, Dans Contemporan și Balet
Sofia dansează încă de la vârsta de 5 ani, îmbrățișând odată cu timpul această pasiune ca mod de viață. Sofia a dansat pe scenele Operei Comice pentru Copii și Operei Naționale București în calitate de balerină. Absolventă a ciclului de licență a UNATC – Artă Coregrafică, Sofia și-a dorit să își extindă cunoștințele în dans și astfel a participat într-un schimb de experiență în calitate de masterandă la Academia de Muzică și Dans din Ierusalim.
După terminarea studiilor, Sofia a avut oportunitatea să danseze alături de compania de dans a Teatrului din Ierusalim.
Reîntoarsă în țară, Sofia se bucură să împărtășească cu micii dansatori experiența pe care a acumulat-o atât în țară, cât și în străinătate, aducând o nouă abordare pedagogică în predarea baletului clasic.
CĂTĂLINA IONESCU – Coordonator Dans Modern, Dans Contemporan și Balet
Pentru Cătălina, dansul reprezintă cea mai mare pasiune, și este fericită să poată împărtăși celor din jur magia mișcării. Cătălina urmează cursurile Liceului de coregrafie “Floria Capsali” în completarea celor de la diverse școli de dans (Catharsis, Școala de artă, La Sylphide), pe care le-a frecventat intens de la vârsta de 10 ani). Exersează zilnic atât baletul și dansul contemporan, cât și multe alte activități legate de dans, inclusiv studiul istoriei baletului.
Cătălina este în continuă căutare de noi oportunități pentru a-și dezvolta tehnica de dans, motiv pentru care a participat de-a lungul timpului la diverse workshopuri și tabere tematice, având astfel ocazia de a lucra cu diverși coregrafi din țară și străinatate. Încununarea experineței acumulate în dans o reprezintă prezența în spectacolele de pe scenele Operei Naționale București, Sălii Palatului și Ateneului Român.
ANDRA MIHALCEA – Instructor Dansuri Populare
Andra a intrat în lumea de magie a folclorului românesc de mic copil, inspirată fiind de bunica sa, însă a avut prima interacțiune cu dansurile populare începând de la 8 ani, în cadrul ansamblului de la Casa de Cultură “I.L. Caragiale” din Ploiești.
De atunci, Andra a avut ocazia să învețe din ce în ce mai multe despre etnomuzicologie în spațiul românesc.
Dragostea pentru portul și muzica populară, coroborate cu empatia de care dă dovadă, fac din Andra un om de la care copiii să poată învăța cu drag pași de dans popular.
OANA LUNGU – Instructor Gimnastică
Oana a practicat gimnastică artistică și gimnastică aerobică timp de mulți ani.
Este licențiată și masterandă în educație fizică și sport, cu specializarea gimnastică și arbitru federal, atât pentru disciplinele gym for all, cât și pentru gimnastică aerobică.
Oana iubește foarte mult copiii și are o experiență de aproape 10 ani în lucrul cu aceștia. De asemenea, iubește foarte tare gimnastica și dorește să transmită și copiilor cu care lucrează pasiunea și dragostea pentru acest sport elegant și frumos!
ȘTEFAN LUNGU – Instructor de Autoapărare (Kung Fu)
Ștefan este fost sportiv de performanță și multiplu campion european și mondial în mai multe stiluri de arte marțiale. De asemenea, este și maestru în stilul wushu-kung-fu.
Ștefan a antrenat o lungă perioadă de timp lotul național de copii și juniori al Federației Române de Wushu, cu care a avut rezultate excepționale.
De peste 20 de ani, predă cursuri de autoapărare pentru copii la diverse cluburi și grădinițe. De asemenea, este președintele și antrenorul clubului Galaxy Marțial Arts.
ANDREEA PÎRVU – Instructor de Jonglerii
Andreea este pasionată de circ și jonglerii, și este specializată în aerial acrobatics și în dansul cu foc, în comunitatea jongleriei având propriul său personaj denumit Zâna focului și a aerului.
Pe lângă pasiunea sa legată de jonglerii, Andreea este asistent social și lucrează cu cele mai vulnerabile grupuri sociale ale lumii contemporane, având astfel foarte dezvoltată și latura empatică.
La cursurile de la Arta Jucăușă, Andreea dorește să-i invețe pe copii să manevreze diverse obiecte de antrenament, precum poiuri, bețe, cercuri, evantaie, mingii etc. Totodată, încearcă să-i încurajeze să combine artele jongleriei cu activitățile zilnice sau cu alte talente și hobbyuri, provocând astfel granițele dintre cunoscut și necunoscut.
Andreea își dorește și se străduiește să îmbogățească cultural o societate în care artele se pot dezvolta și pot înflori.
ANDREEA DIANA COSMA-MAZILU – Coordonator Aritmetică mentală și Zumba
Andreea Cosma este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea București, și a Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea Hyperion, fiind în prezent atestată ca psiholog educațional, consilier școlar și vocațional sub supervizare, având și certificare în calitate de consilier pentru dezvoltare personală.
După ani de muncă în media audio-vizuală și online din România, a intrat în fascinanta lume a copiilor în calitate de terapeut pentru copii cu autism.
Cum nu a putut să renunțe la vechea sa pasiune – dansul – a devenit instructor Zumba acreditat și specializat pe lucrul cu copiii, fiind membru activ în comunitatea ZIN.
Între timp, a descoperit fascinanta lume a tehnicii japoneze de calcul cu abacul (soroban), respectiv aritmetica mentală, obținând certificare de gradul IV în cadrul organizației Abakus Europe. Din calitatea de mentor de aritmetică mentală, Andreea își propune să ajute cât mai mulți copii să descopere aritmetica în alt mod decât cea predată în mod tradițional la școală și să crească încrederea acestora în abilitățile lor de calcul, acest opțional având scopul de „sport mental”, menit să antreneze atenția și rapiditatea abilităților cognitive ale elevilor.