Coordonatori

Clubul Arta Jucăuşă a fost creat din dorinţa coordonatorilor acestuia de a insufla copiilor pasiunea pentru artă, ajutând totodată la dezvoltarea armonioasă a caracterului lor, şi oferindu-le momente de neuitat.


FLORENTINA GATU –  Organizator evenimente, Scenarist și Designer

Având o pasiune deosebită pentru artă și îndrăgind foarte mult copiii, Florentina Gatu scrie şi adaptează piese de teatru cu mesaj educativ pentru atelierele de actorie din cadrul clubului Arta Jucăuşă. De asemenea, editează melodiile ce însoţesc scenariile, fiind responsabilă și de crearea imaginilor grafice și videoclipurilor și de organizarea evenimentelor clubului (spectacole, filmări, turnee și participare la festivaluri și concursuri).

Florentina are o experienţă de peste 8 ani ca scenarist şi designer, și peste 20 ani de practică în diverse domenii artistice, precum teatru, muzică și film.
Începând cu anul 2006, a jucat în numeroase piese de teatru, atât în limba română, cât şi în limba spaniolă, pe scena teatrelor Ion Creangă, Ţăndărică şi Nottara, fiind absolventă a cursului de actorie în cadrul Asociaţiei Culturale Euroart, și a cursului de actorie în limba spaniolă “Teatro para todos”. De asemenea, timp de 20 de ani a fost membră a Corului de Copii și Tineret “Symbol”.
Florentina este, de asemenea, membru fondator al Clubului Arta Jucăușă.


ILEANA GATU – Coordonator Grup Vocal și Actorie (grupele de duminica)

Pasionată de muzică și poezii, Ileana Gatu a compus de-a lungul vieții sale poezii și cântece, multe dintre acestea fiind dedicate copiilor.
Făcând parte timp de peste 15 ani din comitetul de conducere al Corului de Copii și Tineret “Symbol”, Ileana a dezvoltat o dragoste deosebită față de muzica corală.
A înființat Corul de copii al Bisericii Sfântul Stelian, cu care, timp de câțiva ani, a participat la diverse spectacole și concerte atât în București, cât și în alte localități din țară și a coordonat diverse programe de teatru și serbări.
În cadrul clubului Arta Jucăușă, Ileana Gatu este coordonatoarea grupului vocal cu care a participat atât la spectacole în diverse locații din București, cât și la festivaluri internaționale (pe Coasta de Azur, în Bulgaria și în Danemarca). De asemenea, este coordonatorul a două trupe de teatru și ajutor de nădejde în organizarea spectacolelor și activităților clubului.


EMMA MATECIUC –  Coordonator Actorie (grupa de luni)

Emma este absolventă a facultății de Artă Teatrală și Cinematografică “I. L. Caragiale”, secția artele spectacolului și a colaborat cu platforme precum Netflix și Disney+.
Experiența sa într-o trupa de teatru în perioada liceului a contribuit la dezvoltarea sa artistica, dar a ajutat-o și să înțeleagă importanța jocurilor teatrale și modul în care acestea pot contribui la dezvoltarea personală și la formarea abilităților esențiale. Acest lucru a motivat-o să se implice activ încă din timpul facultății în lucrul cu copiii, dorindu-și să-i ghideze pe cei mici în explorarea personală și a imaginației, într-un mediu distractiv și sigur, contribuind astfel la o dezvoltare frumoasă și echilibrată a personalității lor.


ANDREEA MUNTEANU – Coordonator Actorie (grupa de joi)

Andreea a terminat facultatea de Teatru la UNATC I. L. Caragiale în anul 2008, secția Artele spectacolului (Actorie).
Activitatea pe care a întreprins-o în ultimii 15 ani a fost preponderent axată pe lucrul direct cu copiii, pe crearea și punerea în practică a diverse programe creative pentru aceștia. A creat scenete, a jucat în piese de teatru pentru copii, a ţinut ateliere creative si recreative și a interpretat zeci de roluri de poveste, organizând, totodată, evenimente pentru copii.
Începând cu toamna anului 2023 studiază modulul de psiho-pedagogie, din dorința de a putea fi de folos copiilor cu care intră în contact şi de a-i ajuta să se dezvolte cât mai armonios. Astfel, a devenit ”Doamna de Poveşti” – coordonatorul unui curs de teatru ce urmăreşte în primul rând dezvoltarea personalităţii şi a intelectului copilului. În viziunea Andreei, cursurile de actorie sunt un mijloc prin care copiii să descopere lucruri despre ceilalţi, dar mai ales despre ei înşişi.


SOFIA SITARU-ONOFREI –  Coordonator Dans Modern, Dans Contemporan și Balet (grupa de avansați)

Sofia dansează încă de la vârsta de 5 ani, îmbrățișând odată cu timpul această pasiune ca mod de viață. Sofia a dansat pe scenele Operei Comice pentru Copii și Operei Naționale București în calitate de balerină. Absolventă a ciclului de licență a UNATC – Artă Coregrafică, Sofia și-a dorit să își extindă cunoștințele în dans și astfel a participat într-un schimb de experiență în calitate de masterandă la Academia de Muzică și Dans din Ierusalim.
După terminarea studiilor, Sofia a avut oportunitatea să danseze alături de compania de dans a Teatrului din Ierusalim.
Reîntoarsă în țară, Sofia se bucură să împărtășească cu micii dansatori experiența pe care a acumulat-o atât în țară, cât și în străinătate, aducând o nouă abordare pedagogică în predarea baletului clasic.


CĂTĂLINA IONESCU – Coordonator Balet (grupele de începători)

Pentru Cătălina, dansul reprezintă cea mai mare pasiune, și este fericită să poată împărtăși celor din jur magia mișcării. Cătălina urmează cursurile Liceului de coregrafie “Floria Capsali” în completarea celor de la diverse școli de dans (Catharsis, Școala de artă, La Sylphide), pe care le-a frecventat intens de la vârsta de 10 ani). Exersează zilnic atât baletul și dansul contemporan, cât și multe alte activități legate de dans, inclusiv studiul istoriei baletului.

Cătălina este în continuă căutare de noi oportunități pentru a-și dezvolta tehnica de dans, motiv pentru care a participat de-a lungul timpului la diverse workshopuri și tabere tematice, având astfel ocazia de a lucra cu diverși coregrafi din țară și străinatate. Încununarea experineței acumulate în dans o reprezintă prezența în spectacolele de pe scenele Operei Naționale București, Sălii Palatului și Ateneului Român.


SIMINA HERȚA – Profesor de pictură (grupa de joia)

Simina este licențiată în Pedagogia Artelor Plastice și Decorative, absolventă a Modulului psihopedagogic al Facultății de Arte plastice Ovidius, din Constanța, și masterantă în Arte Plastice. În perioada facultății a participat la diverse concursuri, expunând lucrările sale artistice.
De mai bine de 7 ani, Simina a fost profesor de educație plastică la diverse școli și grădinițe private din Constanța și București, participând cu copiii la expoziții și concursuri de pictură, în cadrul cărora lucrările elevilor săi au primit diverse premii.
În anul 2020 a prezentat o expoziție uimitoare denumită „Anatomia sufletului”, în cadrul căreia a prezentat o serie de tablouri cu dublă imagine, a doua imagine fiind realizată din cerneală ce putea fi vizibila doar cu lanterna cu lumină UV.
Simina iubește să picteze tablouri, să decoreze pereți și să personalizeze haine, dar mai mult decât atât adoră să îi învățe pe cei mici să creeze și să se bucure de frumosul din jurul lor.


OCTAVIA DIANA ROMAN – Coordonator curs de Teatru prin Dans

Octavia a terminat Facultatea de Educație Fizică și Sport, specializarea Kinetoterapie și în prezent este terapeut craniosacral, însă de mic copil preocupările sale au fost către dans și teatru. De-a lungul anilor a învățat și practicat diverse stiluri de dans: sportiv, modern, tango argentinian, contemporan, irlandez, lindy hop, blues.
A participat la competiții internaționale de dans irlandez, a fost instructor de dans irlandez pentru adulți și copii și a avut numeroase spectacole de dans în toată țara. A făcut, de asemenea, cursuri de pantomimă și improvizație cu Dan Puric, cursuri de teatru și cursuri de actorie de film la școala lui Florin Șerban și multe cursuri de dezvoltare personală.
În ultimii ani orientarea sa a fost către spectacolele de teatru- dans. A avut 2 spectacole independente: “Eu sunt” în 2014 la Teatrul de Artă și “Mut” 2019 la Teatrul Podul. De asemenea, a participat ca personaj în documentarul “În mijlocul meu, vocea”, regizat de Andra Hera în 2019. În prezent este asistent la documentarul “Love Hurts” (regia Alexandru Mavrodineanu) și urmează Programul pentru Producători din Academia de Dans și Performance la CNDB.
Intenția Octaviei pentru acest curs este să îi susțină pe copii să își exprime lumea lor interioară prin intermediul dansului și al mișcării.
Octavia cred că fiecare copil are o poveste de spus și își dorește să îi ajute pe copii să își transpună povestea prin dans pe scenă într-o mică reprezentație ce se va numi “Eu sunt” junior.


ANDRA MIHALCEA – Instructor Dansuri Populare

Andra a intrat în lumea de magie a folclorului românesc de mic copil, inspirată fiind de bunica sa, însă a avut prima interacțiune cu dansurile populare începând de la 8 ani, în cadrul ansamblului de la Casa de Cultură “I.L. Caragiale” din Ploiești.
De atunci, Andra a avut ocazia să învețe din ce în ce mai multe despre etnomuzicologie în spațiul românesc.
Dragostea pentru portul și muzica populară, coroborate cu empatia de care dă dovadă, fac din Andra un om de la care copiii să poată învăța cu drag pași de dans popular.


CATRINA TUFĂNOIU – Coordonator al cursului de scris și spus povești

Având încă de mică o pasiune pentru literatură și artele spectacolului, Catrina a dorit dintotdeauna să îmbine aceste două arte. A urmat Colegiul Național de Arte “Dinu Lipatti”, cu specializarea de instructor de teatru și a contribuit la blogul “Artă de patru dimineața” pentru o scurtă perioadă de timp. Dar ceva lipsea.
Ajunsă la facultate, studiind actoria la Universitatea Hyperion, a vrut să mai dea o șansă visului ei de a își împleti cele două pasiuni – și așa s-a născut acest curs!
În prezent activitatea ei se bazează pe dublaj de desene animate, mici proiecte personale în sfera literaturii, seri de poezie, ateliere pentru copii și… mult entuziasm!


DIANA STOICESCU – Coordonator al cursului de exprimare a emoțiilor prin arte plastice

Diana este absolventă a Facultății de Comunicare și relații publice din cadrul SNSPA și a Facultății de Teatru. Pasionată de înțelegerea modului în care funcționează mintea umană înspre vindecare, a absolvit ulterior Masterul de Art-Terapie din cadrul UNATC și s-a specializat pe lucrul cu copiii și adulții prin metode interdisciplinare non-formale.
Are o experiență de peste 10 ani în lucrul cu copiii, a fost actor colaborator la Opera pentru copii, a realizat numeroase workshop-uri tematice și timp de 2 ani a fost trainer-ambasador Nivea, în cadrul unui proiect educațional organizat în liceele din România.
De asemenea, în anul 2020 a obținut cerificarea de coach și trainer.


ANDREEA RALUCA VENETE –  Coordonator Ateliere de Actorie (grupa de sâmbăta ora 11:00)

Andreea a cochetat cu actoria încă din anii de liceu, anul acesta împlinindu-se 17 ani de când teatrul e cel mai bun prieten al ei. Inițial a fost doar o pasiune pentru ea, ulterior a devenit meserie. Este absolventă a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L.Caragiale”, secția actorie și artele spectacolului, unde și-a pus bazele actoriei și a realizat că aceasta este un mod de a trăi. A jucat pe multe scene din România, dar cel mai important loc unde a urcat pe scenă a fost în cadrul Festivalul Internațional Shakespeare, în anul 2012 – a interpretat rolul Helenei din “Visul unei nopți de vară”, de W.Shakpeare.
Pe lângă numeroasele spectacole realizate în cadrul Companiei de Teatru Okaua, la Teatrul Studențesc Podul, la Teatrul de Comedie, la Teatrul Masca și în diferite teatre independente, Andreea a coordonat și a lucrat cu grupuri de copii și chiar și de studenți și a reușit să le insufle și lor o parte din pasiunea ei. A învățat în toți acești ani cum să dea mai departe magia actoriei..


BRÎNDUȘA NICOLESCU – Coordonator al atelierelor de desen fractal

Brîndușa este absolventă a Academiei de Artă din București, Facultatea de Istoria și Teoria Artei, secția Pedagogia Artei, din 1996. A participat la expoziții de grup și a organizat expoziții cu desenele copiilor în perioada de predare a desenului la nivel gimnazial.
După absolvirea cursurile de canto clasic de 3 ani, a cântat timp de 20 de ani în cor și a combinat arta digitală – de la desenul animat clasic la jocurile pe telefonul mobil, de la ambalajul de produs la grafica specifică publicității și reclamei – în dezvoltarea sa profesională.
Sunetul și culoarea, aliații săi în viață, au ghidat-o către cursurile de “Healing with arts” din cadrul Universității din Florida, care i-au oferit o altă perspectivă a artei și utilizării ei. Astfel, în exprimarea sa artistică și profesională a introdus Desenul Fractal ca o metodă inedită de explorare blândă și jucăușă a ființei umane.
Îndragostită iremediabil de culoare și natură, Brîndușa îmbrațisează această metodă pe care o folosește în ateliere destinate atât adulților, cât și copiilor, pentru a aduce echilibru și bucurie.


Lasă un răspuns